Jandroković: Hrgova najava o još dva zastupnika mogla bi se ostvariti

Dok zastupnici Hrvatskog sabora čekaju poziv za prvu radnu sjednicu, svoj klub konstituirao je Most nezavisnih lista, a u četvrtak bi se trebao nastaviti proces formiranja 30-ak saborskih radnih tijela. “Proces razgovora o formiranju radnih tijela je započeo, sutra je važan sastanak”, potvrdio je novinarima u Saboru Gordan Jandroković, potpredsjednik Kluba HDZ-a.

Naglasio je da će se pri formiranju i rasporedu radnih tijela voditi dosadašnjom praksom, dobrim običajima i saborskim Poslovnikom. Dakle, vladajuća većina imat će predsjednika u nešto većem broju odbora, članovi odbora biraju se razmjerno broju zastupnika koji sjede na plenarnoj sjednici, kaže Jandroković i dodaje da će vladajuća većina u svim odborima imati jednog ili više zastupnika.

Potvrdio je da bi se mogla ostvariti najava predsjednika HSS-a Branka Hrga da će HSS, koji je na izborima osvojio jedan zastupnički mandat, dobiti još dva i tako uspjeti u Saboru formirati HSS-ov klub. “Postoje određeni dogovori, sporazumi koji su potpisani između HDZ-a i partnera iz Domoljubne koalicije i vjerojatno je da će se ta Hrgova najava i ostvariti”, rekao je Jandroković.

Nije otkrio koga će HDZ predložiti za potpredsjednike Sabora. Razgovori i dalje traju, budući da je saborska sjednica najavljena za sredinu idućeg tjedna molim još malo strpljenja, rekao je. Bez odgovora je ostalo i pitanje kada će početi redovna saborska sjednica, s obzirom da su, ako je planirana za 20. siječnja, pozivi zastupnicima već trebali biti poslani, a do srijede prijepodne to nije učinjeno. Obratite se predsjedniku Sabora koji je nadležen za ta pitanja, rekao je Jandroković.

Uvjeren je da će se formiranje Vlade obaviti u roku. “Vjerujem da će sve biti rješeno u roku, sve ide tijekom, vjerujem da idući tjedan, kako je i najavljeno, imamo Vladu”, izjavio je Jandroković u Saboru.

You may also like

0 comments