Janaf potpisao ugovor s NIS-om o transportu sirove nafte

Do kraja godine
Jadranski naftovod (Janaf) u petak je objavio da je sa srpskom naftnom kompanijom NIS sklopio ugovor o transportu sirove nafte za ovu godinu.

Jadranski naftovod sklopio je s kompanijom NIS ugovor o transportu sirove nafte u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine, navodi se u priopćenju. Prema ugovoru u 2021. godini NIS je rezervirao transportne kapacitete Janafa po načelu “puno za prazno” u količini od 2.750.000 plus/minus 10 posto tona nafte.

Uprava Janafa u priopćenju izražava zadovoljstvo potpisivanjem ugovora s dugogodišnjim poslovnim partnerom NIS-om, a novi ugovor smatra dobrim uvodom u novu poslovnu godinu. “Uspješnost poslovanja očituje se u postizanju stabilnih i sigurnih prihoda, a značajni novi poslovi uvijek su dobra najava za postizanje rasta i razvoja društva. Također, sklapanje novih poslova temelj je optimističnih očekivanja vezanih uz gospodarski oporavak nakon krize uzrokovane pandemijom COVID-19”, istaknuli su iz Uprave.

Inače, NIS je u većinskom vlasništvu ruskog Gazprom Nefta, koji drži nešto više od 56 posto dionica, dok Republika Srbija ima nešto manje od 30 posto dionica. NIS je krajem prošle godine u rafineriji nafte Pančevo pustio u rad postrojenje za “duboku preradu”, a vrijednost tog projekta je više od 300 milijuna eura.

You may also like

0 comments