Janaf dogovorio nove poslove

Smjena na čelu
 JANAF je danas izvijestio o novosklopljenim ugovorima te istaknuo da nastavlja s redovnim poslovanjem i urednim ispunjavanjem obveza i da očekuje stabilno poslovanje, uz visoku iskorištenost skladišno-transportnih kapaciteta.

Za razdoblje do lipnja 2021. sklopljen je ugovor o transportu nafte s Inom, a s MOL-om do prosinca 2022. godine. Ugovori o skladištenju nafte sklopljeni su i s Agencijom za ugljikovodike, do prosinca 2027., s Inom do prosinca 2022., MOL-om do prosinca 2022., Glencoreom do ožujka 2021., Petracoom do ožujka 2022. i Litascoom do ožujka 2023. godine.

S Agencijom za ugljikovodike je do prosinca 2024. sklopljen ugovor o skladištenju naftnih derivata, a s Croduxom do prosinca 2021. godine, navodi se u Janafovu priopćenju, u kojemu se ne iznosi vrijednosti ugovora.

Član Uprave Janafa Stjepan Adanić na zatvorenom je dijelu sjednice Vlade imenovan vršiteljem dužnosti predsjednika Uprave, izvijestio je nakon sjednice Vlade ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić. “Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, pored drugih imenovanja, bilo je razrješenje predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića, a vršitelj dužnosti predsjednika Uprave Janafa bit će postojeći član Uprave Stjepan Adanić, do zaključenja natječaja za izbor novog predsjednika Uprave”, kazao je Ćorić.

Dodao je da će Adanić na toj funkciji biti nekoliko mjeseci, odnosno da takvo imenovanje može biti po zakonu šest mjeseci, ali i da će se to obaviti unutar tog roka. Adanić je za člana Uprave Janafa izabran u veljači ove godine, isto kada je za predsjednika Uprave ponovno izabran Dragan Kovačević. U Upravu je tada izabran i Vladislav Veselica.

Stjepan Adanić već radi u Janafu i član je Uprave, a u javnosti je poznatiji jer je bio državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. godine, a početkom devedesetih i pomoćnik ministra obrane. Rođen je 2. siječnja 1959. godine u Loboru, a školovao se u Hrvatskom zagorju. Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1983. godine, a 2012. godine na istom je fakultetu završio postdiplomski studij iz Nacionalne sigurnosti.

Osnivač je HDZ-a za sjeverozapadnu Hrvatsku i hrvatski branitelj. Ima čin Brigadnog Generala HV-a. Bio je ratni gradonačelnik grada Varaždina 1990/92. godine i predsjednik Kriznog štaba 1991. godine. Bio je šef vojnog kabineta Franje Tuđmana i glavni pregovarač RH o odlasku JNA iz Zagreba i RH-a. Bio je glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika iz srbijanskih koncentracijskih logora.

You may also like

0 comments