Jakovčić: Milanović je gubitnik zato što se nije bavio premijerskim poslovima

Europarlamentarac IDS-a Ivan Jakovčić gostovao je preko skypea iz Rovinja u emisiji Studio 4. Progovorio je o aktualnim događajima u zemlji, IDS-u i SDP-u. Istaknuo je kako je Milanović izgubio izbore još 2011. čim ih je dobio “jer se bavio nepremijerskim poslovima”.

Jakovčić kaže kako se Milanović nije aktivno upuštao u praćenje glavnih vladinih projekata i zato su svi propali. Milanović je vjerovao i tvrdio da to moraju raditi mjerodavni ministri. Jakovčić kaže kako se nijedan važan projekt neće realizirati u Hrvatskoj ni “za 150.000 godina” ako ga ne bude pratio premijer.

Tvrdi da su Milanovića na to pravodobno upozoravali i on i Vesna Pusić, Silvano Hrelja… ali nije htio slušati. Kampanju SDP-a ocijenio je odličnom, no nedovoljnom. Ne očekuje da će bilo tko iz IDS-a sudjelovati u formiranju izvršne vlasti jer IDS može surađivati samo sa strankama lijevog centra. Ipak, suradnju u projektima će poduprijeti.

Podupire kandidaturu Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a. Kaže da je bilo nespretnosti u vladinoj proceduri imenovanja, ali poziva “drugu stranu” (HDZ) da u ovom slučaju “pokaže zajedništvo”. Podupro je mandatara Tihomira Oreškovića te mu poželio sreću i uspjeh. Za IDS je uvjeren kako će ostati “konstruktivna”, a ne “rušilačka” oporba.

You may also like

0 comments