J. Kosor oštro napala Z. Marića zato što je radio u Agrokoru

Bivša premijerka Jadranka Kosor rekla je u specijalnom programu N1 da je odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa dobra, i smatra da je šef HDZ-a Tomislav Karamarko bio spreman na nju.

“Ovo je važna odluka, ali s druge strane i nije jer da nije bila ovakva kakva jest, budući da se radi o predsjedniku velike stranke i prvom potpredsjedniku Vlade, radi se o političkim i moralnim kriterijima. Dakle, da odluka i nije bila ovakva on bi bio u nezavidnom položaju. Odluke Povjerenstva često nailaze na gnušanje političara, sjetimo se i izjave predsjednice koja je na njihovo mišljenje rekla da bi “opet učinila isto.”

Podsjećamo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u podne je započelo s čitanje obrazloženja odluke o prvom potpredsjedniku Tomislavu Karamarku, a dva sata kasnije većinom glasova odlučilo da on jest bio u sukobu interesa zbog afere Konzultantica po svim prijavljenim točkama. Više o tome na poveznici.

Kosor kaže da je dan za Hrvatsku dobar jer se Povjerenstvo pokazalo kao dobro i odgovorno tijelo, i smatra da je Karamarko imao dobre stručnjake uz sebe koji su ga zasigurno pripremili na današnju odluku.

Komentirala je i inicijativu za opoziv premijera. “Osoba koju se prikazivalo kao najbolje rješenje za nas, nju se sada prikazuje kao osobu koja šteti zemlji i koja mora otići. To je nevjerodostojno”, kaže Kosor o premijeru Tihomiru Oreškoviću, a Karamarkov slučaj usporedila sa Sanaderovim.

“Razlika je što je kada je Ivo Sanader rekao da odlazi, no u tom trenutku se još nije znalo zašto i MOL nije bio niti na vidiku, no uskoro se sve počelo pojavljivati”, povukla je paralelu sa sadašnjim razlozima odlaska Karamarka, piše N1.

“U ovom slučaju bi svi trebali biti, ne oprezni, nego se na dugom štapu držati od slučaja s MOL-om, jer je to od strateške važnosti za Hrvatsku”, kazala je Kosor među ostalim, koja je komentirala i Zdravka Marića, HDZ-ovog kandidata za idućeg mandatara.

You may also like