Izraelci ubili istaknutog člana Hezbollaha u napadu u Damasku

Istaknuti član libanonskog Hezbolaha, Samir Kantar, poginuo je u izraelskom zračnom napadu blizu Damaska, priopćila je u nedjelju ta šijitska skupina, koja se u Siriji bori na strani snaga predsjednika Bašara al Asada, a protiv pobunjenika i džihadističkih skupina.

“Najstariji libanonski zatočenik ubijen je u subotu kad su zrakoplovi cionističkog neprijatelja bombardirali stambenu zgradu u Jaramani”, prigradskom naselju Damaska, rekao je Hezbolah u priopćenju, govoreći o Samiru Kantaru.

Kantar je u Izraelu služio kaznu doživotnog zatvora nakon što je 1980. osuđen na pet godina zatvora i na još 47 godina zbog ubojstva policajca i otmice i ubojstva izraelskog civila te ubojstva njegove kćeri, ali je 2008. pušten u razmjeni između Hezbolaha i izraelske države, zajedno s još četvoricom Libanonaca.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR), koji se oslanja na široku mrežu izvora diljem Sirije, potvrdio je smrt Samira Kantara, za kojeg je rekao da je bio “vođa sirijskog otpora za oslobađanje Golana”, skupine koju je Hezbolah osnovao prije dvije godine radi organiziranja operacija na tom području. Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova nije komentiralo te informacije.

You may also like

0 comments