Izraelska agencija Ynetnews tvrdi da će tijekom sljedećih dana u Siriju stići nekoliko tisuća ruskih vojnika, iako Moskva još ne potvrđuje te informacije U Siriju, na aerodrom nedaleko od Damaska, stigli su ruski ratni zrakoplovi koji bi se trebali uključiti u napade na snage IS-a koje napreduju u glavnom gradu Sirije i praktički vode borbe na ulazu u predsjedničku palaču.

Kako piše ta agencija koja se poziva na diplomatske izvore, ruske snage uključile su se u napade na snage IS-a iz baze koju još drže vojnici odani predsjedniku Bašaru al-Asadu, a na taj aerodrom poslani su lovci MiG 31 i borbeni helikopteri. Izraelska agencija tvrdi da bi sljedećih dana “ruski vojni kontingent” mogao dostići i nekoliko tisuća vojnika, od pilota i instruktora do pripadnika raketnih snaga, te da su u nekadašnju sovjetsku vojnu bazu Tartus već stigli ruski vojnici.

Neki ruski mediji, poput agencije Lenta, javljaju kako su u Siriji, na Asadovoj strani, već brojni vojni savjetnici i instruktori iz Rusije te da je njihova “nazočnost šutljivo odobrena iz Washingtona”.

Related Posts