Izjave Donalda Trumpa su pogrešne i razdvajaju

Izjave američkog milijardera, republikanca Donalda Trumpa o muslimanima “razdvajaju, glupe su i pogrešne”, izjavio je u srijedu britanski premijer David Cameron pred parlamentom.

Cameron je u parlamentu odgovarao na pitanje zastupnika treba li zabraniti Trumpu posjet Velikoj Britaniji što dokazuje da se ni nakon deset dana ne stišava bura zbog Trumpova prijedloga da se muslimanima privremeno zabrani ulazak u Sjedinjene Države.  Peticiju za zabranu Trumpova posjeta Britaniji potpisalo je više od 560.000 osoba te je zastupnik laburista Tulip Siddiq zatražio Cameronovo objašnjenje zbog čega službeni London želi isključiti osobe koje radikaliziraju druge ili ohrabruju ekstremizam, ali ne uskraćuje gostoprimstvo “političaru milijarderu”.

Cameron je odgovorio da je u redu isključiti osobe koje ohrabruju ekstremizam, no ne slaže se sa Siddiqom da se Trumpu zabrani posjet. “Mislim da njegove izjave razdvajaju, glupe su i pogrešne i mislim da ako on dođe u u ovu zemlju to će nas sve ujediniti protiv njega”, rekao je Cameron, prenosi The Financial Times.  Trumpa, kojemu je majka iz Škotske gdje on posjeduje dva golf terena, ta ja britanska pokrajina već kaznila ukinuvši mu počasnu doktorsku titulu.

You may also like