HDZ je spreman rušiti Vladu ako se u sustavu policije “ne uvede red” i ako se na čelne pozicije u ravnateljstvo policije i PNUSKOK-a ne dovedu kadrovi za koje će HDZ smatrati da su kompetentni i kvalitetni, doznaje se neslužbeno o sastanku koji se odvio u Vladi u četvrtak.

Kako piše Večernji list, šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko traži “čišćenje” SDP-ovih kadrova koji i dalje rade na čelnim pozicijama u policiji i hitno donošenje odluka o odustajanju od daljnje arbitraže u slučaju Ina – MOL. To su, navodi se, uvjeti, štoviše ultimatumi koji mogu sačuvati garnituru na vlasti, inače HDZ odustaje od Mosta.

Kako piše Jutarnji list, na tom sastanku su s HDZ-ove strane na sastanku su prisustvovali Tomislav Karamarko, Milijan Brkić i Josipa Rimac, a s Mostove Božo Petrov, Ivica Relković, Ante Čikota, Miroslav Šimić i Božo Iljkić. Petrov je navodno na sastanku bio vrlo kratko, možda prvih deset minuta.

 

Navodne uvjete komentirao je danas Mostov Miro Bulj. “Mostu nitko neće davati uvjete. Štitit ćemo nacionalne interese poglavito kad je u pitanju INA. Ništa od nacionalnih ineresa neće biti ničije lovište pa bez obzira što bilo i kako bilo”, rekao je Bulj koji tvrdi da na spomenutom sastanku nije bio.

“Ne mogu komentirati sam sastanak jer nisam prisustvovao. Navjerojatnije su to spinovi i pokazivanje mišića. Uglavnom, Most je čvrst.” “Smiješno je da druga strana daje ultimatume. Nisu trebali potpisivati sporazum ako su se mislili tako ponašati”, poručio je Božo Petrov HDZ-u iz Splita.

 

Related Posts