Iz Petrokemije javili kvar na dva postrojenja

Tehnički uzroci

Iz Petrokemije su u srijedu izvijestili da su postrojenja za proizvodnju uree i amonijaka započela danas s obustavom rada zbog tehničkog kvara, dok ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva rade sukladno planovima i osigurane su dovoljne količine za opskrbu domaćeg i regionalnog tržišta.

“Očekivani povratak u rad će uslijediti nakon procjene i otklanjanja kvara”, ističu iz kutinske tvrtke u objavi pute Zagrebačke burze.

Ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva rade sukladno planovima i osigurane su dovoljne količine svih mineralnih gnojiva potrebnih za opskrbu domaćeg i regionalnog tržišta, naglasili su iz Petrokemije.

Prema ranije objavljenim podacima, neto dobit Petrokemije u prvom polugodištu iznosila je 48 milijuna kuna, što je 80 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Prihodi od prodaje istovremeno su pali za pet posto, na 918 milijuna kuna, pri čemu su ukupni poslovni prihodi smanjeni za tri posto, na 936 milijuna kuna. Poslovni rashodi su povećani za 23, posto, na 888 milijuna kuna.

You may also like

0 comments