Ivo Josipović ostaje predsjednik svoje stranke

Sabor stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez tajnim je glasovanjem u srijedu navečer u Zagrebu odlučio odbaciti ponuđenu ostavku Ive Josipovića na mjesto predsjednika te stranke, poklonivši time, unatoč izbornom neuspjehu, povjerenje svojem osnivaču i bivšem predsjedniku Republike u daljnjem radu te stranke.

Odluku je medijima nakon održane sjednice Sabora stranke u Tribini grada Zagreba priopćio glavni tajnik stranke i predsjednik izbornog povjerenstva Mislav Žagar. “Glasovanju je od 63 člana Sabora stranke pristupilo njih 40, od čega se njih 39 izjasnilo kako želi da Ivo Josipović nastavi i dalje obnašati dužnost predsjednika stranke, dok je ponuđenu ostavku prihvatila jedna osoba”, kazao je Žagar.

Predsjednik Sabora NH-PS Boris Kladar čestitao je predsjedniku stranke na takvu ishodu, istaknuvši kako je Josipovićev čin bio “demokratski čin koji bi mnogi u hrvatskoj politici trebali slijediti”. Saboru stranke obratio se i Josipović, koji je zahvalio članovima na ukazanom povjerenju, pojasnivši kako je smatrao “ispravnim postupkom i dijelom demokracije da se nakon nedobrog, lošeg rezultata ponudi ostavka i pita članove i članice stranke žele li novog predsjednika”. “Moje srce i dalje kuca za ovu stranku”, kazao je Josipović. “Mogu još samo reći da nas sve skupa još čeka jako puno posla, da sam uvjeren da za nas ima mjesta na političkoj sceni, da sam uvjeren da vrijednosti za koje se zalažemo – pravednog društva, društva koje ide prema razvoju i progresu – da je takva vizija društva ispravna i da će je prepoznati i građanke i građani na nekim drugim izborima, ali i mogući koalicijski partneri”, poručio je Josipović.

Na ishod glasovanja osvrnuo se i zamjenik predsjednika NH-PS Josip Kregar, koji je ocijenio kako je takav ishod glasovanja “sjajan poticaj za nastavak aktivnog rada i ohrabrenje predsjedniku da iza njega jednodušno stoje svi članovi Sabora”.

You may also like