Ivica Todorić najbogatiji čovjek na Balkanu

Magazin Forbes objavio je listu najbogatijih ljudi, a naveo i je tko su ljudi na Balkanu koji raspolažu s najviše novca. Najbogatiji čovjek na Balkanu i dalje je hrvatski biznismen i vlasnik koncerna “Agrokor” Ivica Todorić.

Hrvati dominiraju listom, pa su se iza Todorića našli osnivač i vlasnik “Atlantic grupe” Emil Tedeschi, predsjednik “Adris grupe” Ante Vlahović i vlasnik kompanije “Orbico” Branko Roglić, prenose Nezavisne, a donosi N1.

Prvi predstavnik Srbije na listi je vlasnik “MK grupe” Miodrag Kostić, a slijedi ga slovenski bračni par Login. Među top deset na listi regionalnog izdanja magazina Forbes našla su se četvorica biznismena iz BiH. Oni su zauzeli posljednja četiri mjesta na listi deset najbogatijih na Balkanu.

Najbogatiji među njima je vlasnik prnjavorske firme “Komerc mali” Drago Malinović, koji je zauzeo sedmo mjesto, a na osmoj poziciji našao se vlasnik sarajevske firme “Euro-asfalt” Hamed Ramić.

Stepenicu niže je vlasnik “Violete” iz Gruda Petar Ćorluka, a na desetom mjestu je vlasnik banjalučke kompanije “Super-petrol” Veljko Đukić.

You may also like