Ivana Maletić: Hrvatsku ćemo učiniti izvoznicom vlastitih proizvoda

HDZ-ova europarlamentarka Ivana Maletić istaknula je na Gospodarskom skupu HDZ-a „Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje“ u ponedjeljak u Svetom Martinu, da će se po dolasku na vlast HDZ-ove Domoljubne koalicije svi resursi usmjeriti prema jačanju proizvodnje, a pokrenut će se i svi mehanizmi za jačanje konkurentnosti.

„Naš cilj je da Hrvatska postane izvoznik svojih proizvoda, a ne proizvoda proizvedenih u trećim zemljama“, rekla je Maletić. Obraćajući se okupljenim gospodarstvenicima naglasila je da će im se pomoći reorganizacijom javne uprave kojom će se zaustaviti situacija u kojoj poduzetnici i građani služe državi, a ne obrnuto.  „U startu ćemo formirati informacijsko i procesno središte gdje će dolaziti svi upiti naših poduzetnika i gdje će administracija sama unutar sebe naći odgovor i ponuditi gotova rješenja, a ne da poduzetnik mora ići od vrata do vrata“ kazala je Maletić.  Govoreći o nametima, rekla je kako HDZ planira maksimalno ukinuti parafiskalne namete, dodavši da će se ići i na porezna rasterećenja koja će omogućiti poduzetnicima slobodu za stvaranjem novih vrijednosti.

Predsjednik HDZ-ovo Odbora za financije Tomislav Ćorić rekao je da HDZ-ov gospodarski program kao ključni cilj ima povećanje broja zaposlenih i rast gospodarstva što će dovesti do porasta životnog standarda građana Hrvatske. O optužbama vladajućih, koje smatra budućom oporbom, da je HDZ-ov gospodarski program loš i da liči na prosječan srednjoškolski seminarski rad rekao je da puno puta u životu nije bitno što vam kaže nego tko vam kaže, a to vrijedi i u ovom slučaju.  „Nema smisla da s njima razgovaramo o gospodarstvu Hrvatske jer su u protekle četiri godine pokazali što o njemu misle“, poručio je Ćorić Milanovićevoj Vladi, naglasivši kako je u njihovom mandatu izgubljeno desetak tisuća radnih mjesta, porastao je broj blokiranih, a javni dug je narastao za 80 milijardi kuna.

HDZ i Domoljubna koalicija učinit će sve da se ovakvo stanje promijeni i da hrvatsko gospodarstvo u kratkom roku zabilježi značajan rast. Cilj HDZ-a na kraju mandata za četiri godine bit će rast BDP-a od 5 posto, a na tom planu u pomoći je pozvani i njemački IFO institut koja je jedna od najrespektabilnijih svjetskih institucija, zaključio je Ćorić.

You may also like