Ivan Lovrinović formira novi klub zastupnika

Ivan Lovrinović, saborski zastupnik i član stranke Promijenimo Hrvatsku, potvrdio je za HRT-ovu emisiju Hrvatska uživo da će zajedno sa zastupnikom Ivicom Mišićem (Promijenimo Hrvatsku) pokušati formirati klub zastupnika u Saboru, dakle bez partnera iz predizborne koalicije sa Živim zidom. Vjeruju da će im se pridružiti zastupnik Goran Aleksić iz Udruge “Franak”. Naime, za klub su potrebna tri zastupnika.

To je sasvim uobičajena praksa. Koalicije koje su i prije nas bile u svom sastavu imale su stranke koje su imale svoje klubove. Da podsjetim, mi smo imali svoj klub i nakon izlaska iz Mosta, nas trojica saborskih zastupnika, sasvim je logično sada kada smo osnovali stranku da imamo svoj klub. Mi ćemo i dalje surađivati na svim programskim pitanjima zbog kojih smo i ušli u koaliciju. To je jedna sasvim prirodna stvar. Naša stranka Promijenimo Hrvatsku želi se promovirati više u javnosti, pozicionirati na tržištu i to je sasvim prirodan proces, rekao je Lovrinović, a prenosi HRT.

Na pitanje na koga još računa da će im se pridružiti budući da su za klub potrebna tri zastupnika, Lovrinović je rekao da je to Goran Aleksić. Međutim, o tome mora odlučiti Udruga “Franak”. Možda nam se još netko priključi, međutim to sve ostavljamo idućim danima i to ćemo vrlo precizno znati, rekao je. Lovrinović je dodao i da je Živi zid vrlo pozitivno reagirao na osnivanje zasebnog kluba zastupnika. Oni su to i pozdravili. Njima je važna suradnja na programskim ciljevima. Mislim da je to jedno zdravo razmišljanje. A hoće li taj klub zastupnika dati potporu Andreju Plenkoviću, Lovrinović je rekao da sada ne bi ništa posebno govorio jer su u tijeku i pregovori.

You may also like