Istra dolazi po svoje poruka je decentralizacije

Porukom „Istra dolazi po svoje“ na velikom plakatu, koji je u ponedjeljak osvanuo na ulazu u Zagreb, IDS želi, kako je priopćio, jasno dati do znanja da su odlučni izboriti se za decentralizaciju Hrvatske i da Istra dobije što joj pripada. „Bez decentralizacije nema gospodarskog prosperiteta Hrvatske i to se odnosi na sve regije jednako. Došli smo državi reći da nas ne može niti ignorirati, niti zaobići, i da ćemo se sasvim sigurno izboriti za svoje. Sigurni smo da će nas ostale regije slijediti“, ističe IDS.

Plakat u Zagrebu IDS-a, koji je u koaliciji s PGS-om i Listom za Rijeku istaknuo svoju listu za parlamentarne izbore samo u 8. izbornoj jedinici (Istarska i zapadni dio Primorsko-goranske županije) svojevrstan je presedan u hrvatskim izbornim kampanjama, kaže se u priopćenju.

„Odlučili smo se na ovakav potez jer je svima jasno da se odluke za cijelu zemlju, od Dubrovnika do Vukovara, donose u Zagrebu. Na ovaj simboličan način poručili smo da se pravila igre moraju mijenjati jer državna birokracija nema pravo kočiti razvoj lokalnih sredina. Decentralizacija je model koji imaju sve razvijene europske zemlje i nitko nema pravo Hrvatskoj uskratiti budućnost moderne i prosperitetne zemlje“, poručuje ta stranka.

You may also like

0 comments