Islamist ne brine za presudu, planira proširenje obitelji

Neformalni vođa zajednice radikalnih islamista u Bosni i Hercegovini Husein Bilal Bosnić koji je zbog poticanja na suradnju s terorističkom orgaizacijom Islamska država nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora vjeruje kako će u konačnici biti oslobođen krivnje a trenutačno mu je prioritet proširiti obitelj i dobiti barem još dvadesetoro djece, objavio je u nedjelju sarajevski “Dnevni avaz”.

Bosnićev odvjetnik Adil Lozo kazao je ovom listu kako trenutačno priprema opširnu žalbu na prvostupanjsku presudu Suda BiH.”Ništa ovdje još nije gotovo. Ovo je tek prvostupanjska presuda. U pripremi je opsežna žalba”, kazao je Lozo. Sud BiH Bosnića je 5. studenog osudio na sedam godina zatvora zbog kaznenih djela poticanja na terorističku aktivnost, vrbovanja radi terorističkih aktivnosti i organiziranja terorističke skupine.

Tijekom sudskog procesa svjedoci optužbe potvrdili su kako su članovi njihovih obitelji baš na Bosnićev poticaj odlazili u Siriju i Irak kako bi tamo ratovali u redovima terorističke organizacije Islamska država. Nakon presude Bosnić je zadržan u pritvoru u Sarajevu jer mu je izrečena kazna veća od pet godina zatvora. Odvjetnik Lozo najavio je kako osim žalbe Prizivnom odjelu Suda BiH sprema i postupak preispitivanja presude pred Ustavnim sudom BiH.

Potvrdio je kako je njegovu branjeniku za sada dopušten posjet članova uže obitelji. U Bosnićevu slučaju to se odnosi na njegovu zakonitu suprugu i dvoje punoljetne djece. Bosnić je međutim do uhićenja živio u znatno većoj zajednici jer je uz zakonitu imao još tri žene a sa svima njima dobio je osamnaestoro djece. Neimenovani Bosnićev prijatelj kazao je “Avazu” kako osuđeni podupiratelj terorističke Islamske države na tome “ne kani stati” te kako mu je cilj što više proširiti sadašnju obitelj odnosno dobiti barem još dvadeset djece.

0 comments