Home Geopolitika ISIS prijeti dekapitiranjem otetog Hrvata

ISIS prijeti dekapitiranjem otetog Hrvata

by admin

Egipatski ogranak džihadističke skupine Islamska država objavio je videoisječak u srijedu u kojem prijeti da će odrubiti glavu Hrvatu zaposlenom za francusku tvrtku koji je krajem srpnja bio otet u predgrađu Kaira, prenosi agencija AFP.

Na snimci koju su džihadisti postavili na internet, hrvatski državljanin kleči uz maskiranog muškarca koji drži nož. Hrvatski državljanin čita s lista papira i govori da će ga njegovi otmičari smaknuti u roku od 48 sati ako egipatska vlada ne oslobodi uhićene “muslimanke”, prenosi agencija ne navodeći pojedinosti.

Hrvatski državljanin T.S. (1984.) otet je 22. srpnja ujutro na području Kaira dok je službenim automobilom putovao na posao u francusku kompaniju. Njegov automobil zaustavila je naoružana skupina koja je prisilila vozača da napusti vozilo, a zatim su se odvezli u nepoznatom smjeru.

Prema riječima Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP) to je prva otmica nekog hrvatskog državljanina u stranoj zemlji. Identitet otmičara nije bio poznat i nije bio postavljen zahtjev za otkupninom. Mladi Hrvat otet je dok se vozio u bazu tvrtke pored Kaira. Neslužbeno je riječ o francuskoj tvrtki Compagnie Generale de Geophysique u kojoj je radio kao menadžer.

Related Posts