Iran spriječio terorističke napade Islamske države diljem zemlje

Iran je spriječio nekoliko planiranih napada simpatizera Islamske države diljem zemlje, prenosi novinska agencija ISNA citirajući vođu Iranskog nacionalnog vijeća sigurnosti.

Policija je uhitila skupinu terorista koji su planirali izvesti nekoliko samoubilačkih napada u Teheranu, rekao je Ali Shamkhani ISNA-i. Prema izvještaju, svi uhićeni muškarci su simpatizeri Islamske države. “Jedna od najvećih terorističkih operacija” u državi je zaustavljena, rekla je u ponedjeljak iranska tajna služba u priopćenju koje je objavila ISNA.

Sve napade isplanirala je teroristička skupina koja podržava Islamsku državu, dodaje se. Usprkos tome, agenti tajnih službi uspjeli su neutralizirati ovaj “dijabolični čin” na vrijeme, stoji u priopćenju. Ni Shamkhani ni tajne službe nisu pružili dodatne informacije o točnom mjestu i vremenu uhićenja, a ni informacije o uhićenima nisu bile odmah dostupne.

Šijitski Iran smatra se jednim od najvećih neprijatelja sunitske ekstremističke skupine Islamske države, a iranska vojska se u Iraku i Siriji godinama bori protiv njih.

You may also like