Iran nije potvrdio da su rakete pale na njegovo tlo

Iran ne potvrđuje pad ruskih raketa na svoje tlo, a što je u četvrtak ustvrdio američki dužnosnik, rekao je u petak glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova.

“Ne potvrđujemo” tu informaciju, odgovorio je kratko glasnogovornik Marzieh Afkham. U četvrtak je ruska vojska opovrgnula tvrdnju američkog dužnosnika koji je rekao da su ruske rakete pale na iransko tlo. “Bilo koji profesionalac zna da tijekom tih operacija mete utvrđujemo uvijek prije i poslije udara: sve naše ispaljene rakete pogodile su svoju metu”, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konačenkov.

Ruski dužnosnik nije iznio pojedinosti o područjima koja su mogla biti pogođena ruskim raketama u Iranu. Islamska Država Iran saveznik je Rusije u potpori režimu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, u čemu se razilaze sa Zapadom koji želi odlazak Asada s vlasti.

Rusija, glavni saveznik sirijskog predsjednika Bašara al-Asada počela je prošli tjedan sa zračnim napadima u Siriji kazavši da gađa položaje džihadista Islamske države, dok borci na terenu i zapadne zemlje kažu da je ruska kampanja uglavnom fokusirana na druge pobunjeničke skupine te da zapravo podupiru Asada a ne gađaju Islamsku državu.

You may also like