Iran nastavlja uskoro s gospodarskom aktivnosti

Hasan Rohani
Iranski predsjednik Hasan Rohani najavio je u nedjelju da će se “niskorizične” gospodarske aktivnosti nastaviti 11. travnja u zemlji koja je najsnažnije pogođena koronavirusom na području Bliskog istoka.

Iran nastoji suzbiti širenje vrlo zarazne respiratorne bolesti, a vlasti strahuju da bi mjere o ograničenju kretanja mogle uništiti gospodarstvo koje već pogađaju sankcije. “Pod nadzorom ministarstva zdravstva, u subotu će se nastaviti sve niskorizične gospodarske aktivnosti, osim onih u Teheranu”, rekao je u televizijskom obraćanju Rohani.

“Dvije trećine svih zaposlenika iranske vlade radit će izvan ureda od subote. Odluka nije proturječna s preporukom zdravstvenih vlasti da se ostane kod kuće.” Rohani nije naveo što podrazumijeva pod “niskorizične” aktivnosti.

Ministarstvo zdravstva objavilo je u subotu da je broj mrtvih u Islamskoj Republici porastao na 3.452 među ukupno 55.743 zaraženih.

Iranski dužnosnici više puta su se žalili što mnogi Iranci ignoriraju preporuke o ostanku kod kuće i otkazivanju planiranih putovanja za novogodišnje praznike koji su počeli 20. ožujka u toj zemlji. Zdravstvene vlasti otad upozoravaju na novi val širenja koronavirusa u Islamskoj Republici.

You may also like

0 comments