Home Bosna i Hercegovina Inzko: Primio sam prijetnje smrću

Inzko: Primio sam prijetnje smrću

by Energypress.net

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko gost je Amira Zukića u emisiji Pressing. On je našu televiziju ispričao kako je dobijao prijetnje smrću.

Visoki predstavnik u BiH komentirao je izjave predsjednika Republike Srpske Milroada Dodika u kojima ga je nazivao pogrdnim imenima, poput “izmišljene političke figure”, dok je austrijski ambasador u BiH Martin Pammer prošao još i gore te ga je Dodik nazvao “smotanim ambasadorom”, nakon čega mu je predsjednik RS uzvratio i nazvao ga “uličarom”.

O tome zašto on nije uzvratio na ružne komentare je kazao: “Ja nisam rekao da je uličar, niti sam rekao da je kriminalac. On je rekao da sam ja kriminalac, onda je rekao da sam politička prostitutka. Od njegove stranke sam dobio 5000 pisama sa porukom ‘Inzko idi kući’ i to su bile karte omladine SNSD-a, a 20 njih je sadržavalo prijetnje smrću, što sam prijavio državnom Tužiteljstvu”. “Jedna prijetnja je bila čak protiv mog sina, ali mislim da je Krleža o tome dosta rekao, odnosno da ovakve izjave više govore o onome ko ih je rekao”, dodao je Inzko.

Ispričao je za N1 i šta je pisalo u pismima. “Tamo su bile takve formulacije, na primjer ‘Gavrilo Princip će se vratiti’, ’28. lipnja moraš paziti’ i tako dalje. Jako je ružno sve to, i kakve veze ima moj sin sa svime? Neke prijetnje su bile formulirane na njemačkom jeziku da znaju gdje mi živimo u Austriji”, istakao je Inzko, a prenosi N1.

Related Posts