Indija olakšava strana ulaganja

Indijska vlada ublažila je propise o izravnim stranim ulaganjima (FDI) u ključnim sektorima poput maloprodaje, građevinarstva i civilnog zrakoplovstva u nastojanju da potakne gospodarski rast.
Do sada su izravna inozemna ulaganja u tim sektorima iznad praga od 49 posto vlasničkog udjela zahtijevala dozvolu vlade.

Vlada je u srijedu na sjednici pod predsjedanjem premijera Narendre Modija omogućila ulagačima potpuno vlasništvo nad dućanima u kojima se prodaje samo jedan brend a isto je učinjeno i u ostalim sektorima, što znači da im više neće trebati dozvola kao dosad, pojasnio je glasnogovornik vlade Frank Noronha.

 Strane zrakoplovne kompanije također će moći kupiti do 49 posto udjela u zaduženom prijevozniku Air India, pod uvjetom da dobiju zeleno svjetlo vlade.

Indija je proteklih godina privukla značajne iznose inozemnih ulaganja ali je njezin gospodarski rast u posljednje vrijeme unatoč tome usporio.

Vlada prognozira da će aktivnosti u trećem po veličini azijskom gospodarstvu usporiti u financijskoj godini 2017/18. na 6,5 ​​posto, sa 7,1 posto zabilježenih u 2016/2017. godini. (Agencije)

You may also like