Home Energetika INA nastavlja s humanitarnim radom

INA nastavlja s humanitarnim radom

by Energypress.net

[vc_row][vc_column width=”1/3″]Klinika za dječje bolesti[/vc_column][vc_column width=”2/3″]Kompanija Ina uručila je u srijedu Klinici za dječje bolesti Zagreb 100.000 kuna za uređenje dnevne bolnice za dječju i adolescentsku psihijatriju, kako bi se unaprijedila skrb za mentalno zdravlje kronično bolesne i dugotrajno hospitalizirane djece.[/vc_column][/vc_row]

Ravnatelj bolnice Goran Roić izjavio je da će otvaranje dnevne bolnice podići kvalitetu zdravstvene skrbi unutar dječje i adolescentne psihijatrije, povećati broj pacijenata i značajno proširiti i unaprijediti dijagnostičke i terapijske mogućnosti u zaštiti mentalnog zdravlja djece.

Član Uprave Ine Niko Dalić, koji je uručio donaciju ravnatelju bolnice, rekao je da Ina kontinuirano ulaže u unaprjeđenje poslovanja kako bi imala prilike pomoći sugrađanima, a projekt donacija hrvatskim bolnicama najbolji je primjer toga.

Ina je, dodao je, Klaićevoj bolnici dosad donirala oko 700.000 kuna i time pridonijela nabavi potrebne opreme i liječenju najmanjih pacijenata. Kompanija je kroz 10 godina za razvoj i opremanje hrvatskih bolnica donirala više od 5 milijuna kuna, a samo je ove godine s 800.000 kuna donirala osam zdravstvenih ustanova.

Briga o mentalnom zdravlju djece i adolescenata neizostavan je dio holističkog-cjelovitog pristupa u zdravstvenoj skrbi i liječenju djece koji se provodi i promiče u Klinici za dječje bolesti Zagreb, a nakon što je 2018. preuređen prostor Poliklinike za dječju i adolescentnu psihijatriju Klinike za pedijatriju, započelo je proširenje djelatnosti i pokretanje dnevne bolnice.

Related Posts