Temeljem provedenog međunarodnog natječaja Petrokemija je potpisala s Inom i Prvim plinarskim društvom (PPD) nove ugovore za opskrbu plinom u plinskoj godini 2015./2016., izvijestili su u ponedjeljak iz kutinske tvornice gnojiva. Ina i vukovarski PPD, navode iz Petrokemije, odabrani su na međunarodnom natječaju kao najpovoljniji dobavljači.

Ujedno, Petrokemija je s istim tvrtkama postigla i sporazume o otplati duga za isporučeni plin kao i revidirani uvjeti isporuke plina od veljače do rujna 2015. godine. “Petrokemija je zaključenjem ovih ugovora i sporazuma osigurala dovoljne količine plina za stabilnu planiranu proizvodnju tijekom plinske godine 2015/2016. kao i uspješno provođenje zadanih ciljeva vezano uz prirodni plin iz Revidiranog programa restrukturiranja i financijske konsolidacije 2015. – 2019. godina, a sukladno Strategiji nabavke prirodnog plina koja je sastavni dio Programa”, navode iz Petrokemije.

Ističu i kako je postignutim uvjetima isporuke plina ostvaren jedan od preduvjeta za daljnje restrukturiranje i financijsku konsolidaciju društva. O potpisivanju ugovora o opskrbi plinom izvijestila je i Ina, iz koje navode da se ugovor odnosni na razdoblje od 1. listopada ove do 30. rujna slijedeće godine, kao i da je ugovorom predviđena isporuka 300 milijuna prostornih metara prirodnog plina godišnje.

Related Posts