Ina donirala Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu

Inina donacija u iznosu od 150 tisuća kuna omogućit će Klinici za dječje bolesti Zagreb nabavku prijeko potrebne medicinske opreme namijenjene boljoj skrbi pacijenata Zavoda za onkologiju i hematologiju.

G. Thür tom je prilikom izjavio: „Raduje me što smo ponovno u prilici pomoći Klinici za dječje bolesti, konkretno Zavodu za onkologiju i hematologiju. Današnjom donacijom osigurat će se kupovina važnog medicinskog aparata koji će doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju malih pacijenata na koje smo posebno osjetljivi. Za njihov osmjeh pobrinut će se i prikladni darovi koje smo pripremili u suradnji s našim partnerima.“ „Nabavka novog uređaja uz bržu i dostupniju dijagnostiku, a samim time i brži početak liječenja najosjetljivijih skupina naših malih bolesnika, djece sa zloćudnim bolestima, donosi i značajne uštede za Kliniku. Taj novac ćemo sad moći preusmjeriti u poboljšanje uvjeta boravka djece u bolnici. Zahvaljujemo INI što nam je to ovom vrijednom donacijom omogućila.„ izjavio je dr. med. Zoran Bahtjarević.

Ini je na donaciji zahvalila i dr. sc. Jasminka Stepan Giljević, pročelnica Zavoda za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb te je tom prilikom izjavila: „Djeca su na našem Zavodu gotovo svakodnevno podvrgnuta složenim dijagnostičkim i terapijskim postupcima. Pravovremeno reagiranje u slučaju komplikacija ključ je u zbrinjavanju malih bolesnika i veliki ulog za uspješnost krajnjeg ishoda liječenja.“

Inina donacija omogućit će Zavodu za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb nabavku hematološkog analizatora, medicinskog uređaja koji omogućuju brzu analizu krvne slike, što može biti od presudne važnosti u hitnim slučajevima liječenja najmlađih onkološko-hematoloških bolesnika. Ovaj Zavod je referentni centar Ministarstva zdravlja za solidne tumore dječje dobi, a uz dva odjela, dnevnu bolnicu ističe se i po posebnom pristupu liječenju malih pacijenata pružajući mogućnost roditeljima da budu smješteni u bolnici, uz svoju djecu. Pomaganje zajednici u kojoj kompanija djeluje u samoj je srži Ininog poslovanja te će se kompanija ovakvim apelima sigurno odazivati i u budućnosti kako bi djeci, ali i odraslima, pomogla onda kad im je to najpotrebnije.