Imunološki zavod – novi rok za ponude

Zagreb – Novi rok za predaju obvezujućih ponuda za kupnju dionica Imunološkog zavoda je 25. ožujka ove godine do 14 sati, objavio je na svojim web stranicama Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP).
Time su se potvrdile najave iz CERP-a i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) s kraja prošlog tjedna da će rok za te ponude sa 18. veljače produljiti zbog traženja zainteresiranih investitora. Rok je, kako stoji u objavi na webu CERP-a, produljen na zahtjev više potencijalnih ponuditelja, a danom predaje obvezujućih ponude smatrat će se dan zaprimanja ponude u CERP-u koja mora biti dostavljena zaključno do 25. ožujka do 14 sati. O tom produljenju roka obaviješteni su svi potencijalni investitori koji su poslali pismo namjere u roku, napominju iz CERP-a. Pisma namjere za Imunološki poslalo je ukupno sedam potencijalnih ponuditelja, od koji su četiri, prema prošlotjednom priopćenju Imunološkog, od CERP-a dobili dozvolu da provedu dubinsko snimanje njegova poslovanja.

To su Jadran Galenski Laboratorij (JLG), Visia Croatica, Pharmas zajedno s investicijskim fondom Nexus Private Equity te nizozemski Bilthoven Biologicals. Iz nekih su od tih tvrtki krajem prošlog tjedna potvrdili da provode dubinsko snimanje Imunološkog, pri čemu su iz JGL-a kazali da će predaja obvezjućeponude ovisiti o rezultatima tog snimanja, dok su iz Visie Croatice rekli kako namjeravaju dati obvezujuću ponudu. Obvezujuće ponude za kupnju nešto više od 54 posto dionica Imunološkog zavoda, s početnom cijenom od 49,3 kune po dionici, prikupljaju se temeljem odluke Vlade od 2. siječnja ove godine.

Prema toj odluci investitor je osim cijene za kupnju dionica dužan osigurati i investicijsko ulaganje u Imunološki od najmanje 100 milijuna kuna za izgradnju novog postrojenja za proizvodnju, koje će osigurati trajno dobivanje dozvola za proizvodnju virusnih i bakterijskih cjepiva i krvnih derivata iz ljudske i životinjske plazme te alergena i preparata iz životinjske krvi. Rok završetka investicijskog ciklusa je godinu dana od potpisivanja ugovora o prodaji i prijenosu dionica. Mora osigurati i trajno održavanje proizvodnje na teritoriju Hrvatske, kao i proizvodnju krvnih derivata iz ljudske plazme isključivo iz plazme prikupljene od populacije u Hrvatskoj kako bi se osiguralo ostvarivanje načela samodostatnosti za proizvode iz plazme vlastitog porijekla, namijenjenih vlastitoj populaciji, temeljem sustava dobrovoljnog i neplaćenog davalaštva krvi.

You may also like