Imenovan novi izvrni direktnor Goldman Sachsa

 Američka investicijska banka Goldman Sachs Group izvijestila je o skoku neto dobiti u drugom tromjesečju koji odražava rast prihoda u svim segmentima, te o imenovanju novog izvršnog direktora. 
Neto dobit pripisiva dioničarima u drugom je ovogodišnjem tromjesečju prema istom razdoblju prošle godine poskočila za 44 posto, na 2,35 milijardi dolara, pokazuje u utorak objavljeno poslovno izvješće Goldmana Sachsa.

Čisti prihodi u istom su razdoblju uvećani za 19 posto, na 9,40 milijardi dolara, što je njihov najveći iznos ostvaren u drugom kvartalu u posljednjih devet godina, napominju u banci.

Neto kvartalni prihodi od investicijskog bankarstva pritom su porasli za 18 posto, na 2,05 milijardi dolara, a u sličnom su postotku uvećani i neto prihodi od usluga institucionalnim klijentima te su iznosili 3,57 milijardi dolara. Ta peta po veličini američka banka također je izvijestila da je imenovala internog direktora Davida Solomona da na dužnosti izvršnog direktora zamijeni dugogodišnjeg čelnika banke Lloyda Blankfeina.

Solomonovo imenovanje dio je nastojanja Goldmana Sachsa da se preoblikuje nakon što su mu tržišni trendovi i propisi srezali dobit u nekoć lukrativnom poslovanju s trgovanjem, primjećuje Reuters. Blankfein će ostati na dužnosti predsjednika do kraja godine, a Solomon, koji trenutno obnaša dužnost operativnog direktora, početkom će listopada preuzeti ‘kormilo’ u američkoj banci.

You may also like

0 comments