Ilčić: Podnosim ostavku

Ladislav Ilčić, posebni savjetnik za ljudska prava potpredsjednika Vlade Davora Ive Stiera u Saboru održava konferenciju za medije.

Na konferenciji je Iličić objavio da će se kandidirati za gradonačelnika Varaždina te da namjerava ući u drugi krug i pobijediti. Kako je ta uloga nespojiva s onom u Vladi, objavio je da podnosi ostavku na funkciju u Vladi.

“Podnio sam zahtjev za ostavku, zahvaljum se gospodnu Stieru, lijepo smo surađivali”, kazao je.

“Da nam se sviđa kandidat HDZ-a mi bismo išli s njim. Ali u Varaždinu, stranka koja se poziva na demokršćanstvo ima kandidata koji živi potpuno suprotnim načinom života”, kazao je Ilčić aludirajući na Damira Habijana, predsjednika varaždinskog HDZ-a i njihovog kandidata za gradonačelnika.

“Žrtvovao sam se svog lijepog honorara da u politici nastupamo iskreno”, kazao je.

“Agresivno se napada i iz društva želi isključiti sve koji govore o vrijednostima. Vrijednost je ono što je najbitnije za demografsku obnovu i zato je tu ta specifična uloga Hrasta koju nismo vidjeli ni u jednoj drugoj stranci. Jedina smo stranka koja je dovoljno hrabra govoriti o tim vrijednostima”, priča Ilčić.

Ilčić je naveo da se odrekao savjetničkog mjesta u Vladi i honorara od 10 tisuća kuna mjesečno, a što je mogao primati naredne četiri godine.

“Odrekao sam se te dužnosti, želim se kandidirati za gradonačelnika, ne želim podržati HDZ-ovog kandidata”, kazao je Ilčić.

“Nisam mogao ostati i podržati HDZ-ovog kandidata, nisam htio”, dodao je.

Podsjetimo, njegovo imenovanje izazvalo je silne reakcije i kritike među opozicijom, nevladinim udrugama i javnosti.

 

N1

You may also like