Ide li Davor Huić u politiku?

Lipa e
Davor Huić, predsjednik Udruge poreznih obveznika “Lipa” kandidirat će se na predstojećim parlamentarnim izborima. Kako neslužbeno doznajemo, Huić bi se trebao naći na listi stranaka Fokus i Pametno, o čemu se ovih dana vode razgovori.
Informaciju o Huićevoj mogućoj političkoj aktivaciji doznali smo iz izvora u tim strankama. Kontaktirali smo i Huića koji nam navedeno nije želio komentirati. Stranka Fokus registrirana je krajem travnja ove godine. Za predsjednika je izabran Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, a u vodstvu stranke su osobe koje su i već do sada bile politički aktivne u svojim sredinama – niz načelnika općina i gradonačelnika iz raznih dijelova zemlje. Na primjer, zamjenika predsjednika izabran je Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac, a za potpredsjednika Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća Slatine.
Fokus se deklarira kao stranka političkog centra, a programsko djelovanje, kako navode na svojim stranicama “bit će usmjereno na smanjenje poreza i regulacija, smanjenje broja zaposlenih u državnoj administraciji te na prilagodbu klimatskim promjenama.”

Sredinom svibnja objavljeno je da na izbore izlaze sa strankom Pametno, koja je već više godina na političkoj sceni. Suradnja te dvije stranke započela je realizacijom projekta kalkulatora javnog duga, kojim je, kako navode, “građanima omogućeno da testiraju predložene mjere Vlade za pomoć gospodarstvu, kao i vlastite ideje o tome što bi trebalo mijenjati.”

Huić je 2016. imenovan posebnim savjetnikom za unutarnju politiku u Vladi Tihomira Oreškovića. Široj javnosti vjerojatno je najpoznatiji kao suosnivač i predsjednik udruge poreznih obveznika “Lipa”. Inače je vlasnik agencije Briefing, za komunikacije, a svojedobno je bio i novinar. Radio je kao ratni reporter za agenciju Reuters, piše Telegram.

You may also like

0 comments