I MOL isplaćuje manje dividende radi ulaganja u razvoj

Budimpešta – Uprava mađarske naftne i plinske grupe Mol najavila je da će na godišnjoj skupštini dioničara predložiti isplatu ukupno 50 milijardi forinti dividendi na temelju prošlogodišnjih poslovnih rezultata, u odnosu na 60 milijardi forinti koliko su isplatili za godinu ranije.

Grupa je u veljači izvijestila da je prošlu godinu zaključila s neto dobiti od 4,8 milijardi forinti, u odnosu na 22 milijarde forinti koliko je iznosila u 2013. Uprava je u ponedjeljak najavila da će na godišnjoj skupštini dioničara, zakazanoj za 16. travnja, predložiti isplatu ukupno 50 milijardi forinti na ime dividendi, u odnosu na 60 milijardi forinti koliko su isplatili u prošloj godini. Mađarski mediji podsjećaju da je iznos isplaćen u prošloj godini obuhvaćao 47 milijardi forinti redovnih dividendi i 13 milijardi prihoda od likvidacije pojedinih podružnica.

U upravi pak ističu da predloženi iznos dividendi za prošlogodišnje rezultate predstavlja “nastavak prošlogodišnjeg trenda postupnog povećanja iznosa redovnih dividendi”.

You may also like