HUP Zagreb razgovarao s više strateških partnera

Hotelijersko-ugostiteljska kompanija HUP-Zagreb vezano uz medijske napise o prodaji te kompanije u ponedjeljak je izvijestila da uprava ustrajava na konceptu daljnjeg rasta i razvoja te da su zbog toga vođeni razgovori s više potencijalnih strateških partnera.

“Ne komentirajući medijske napise, možemo potvrditi jedino da uprava ustraje na konceptu daljnjeg rasta i razvoja društva, zbog čega su u razdoblju iza nas vođeni razgovori s više potencijalnih investitora”, odgovorili su iz HUP-Zagreb na upit Hine.

Pritom ističu i kako do danas “nisu ostvareni nikakvi konkretni dogovori niti je sadržaj bilo kojeg od tih razgovora formaliziran na način da bi proizvodio bilo kakvu obvezu za HUP-Zagreb”.

Iz HUP-a Zagreb, u odgovoru koji je potpisao predsjednik Uprave Anđelko Leko, navode i kako je članak u današnjem Jutarnjem listu “izazvao pažnju javnosti”.

“Što se tiče neprovjerenih informacija objavljenih u tom novinskom članku, smatramo da ne postoje nikakve bitne činjenice koje bi valjalo komentirati, a ako bi se u vremenu ispred nas definirale bilo kakve obveze za društvo, o istima ćemo pravovremeno izvijestiti javnost”, zaključuju iz HUP-Zagreba u odgovoru.

Jutarnji list objavio je, naime, u ponedjeljak da Anđelko Leko, vlasnik HUP-Zagreba, zadnjih mjeseci pregovara o prodaji svog hotelskog portfelja, a pozivajući se na nekoliko upućenih sugovornika navode da je za sada najzainteresiraniji austrijski Falkensteiner.

Po procjenama iz tog novinskog teksta, preuzimanje HUP-Zagreba, koji ima šest hotela u Zagrebu (Westin, Sheraton, Panoramu, Jadran, Zagreb i International) te tri hotela i vile u Dubrovniku, moglo bi vrijediti više od 200 milijuna eura.

Istodobno, Leko je u ponedjeljak za Tportal izjavio da je iznenađen tom objavom te da ne prodaje hotele nego da traži strateškog partnera.

Zbog neprovjerenih medijskih napisa o prodaji HUP-Zagreb, Zagrebačka burza u ponedjeljak ujutro je dionicu te kompanije stavila u segment promatranja, dok je njena cijena na Burzi do 14,30 sati porasla za 2,22 posto, na 3.270 kuna, uz promet od gotovo 800 tisuća kuna.

Inače, o prodaji HUP-Zagreb u zadnjih se više od deset godina često ‘šuškalo’, kao i da su u kompaniji izvođena ‘dubinska snimanja’, pri čemu su se kroz godine spominjali investitori iz Rusije, Kine, Turske i drugi. No, o tome odnosno imenima eventualno zainteresiranih iz HUP-Zagreba nikada nije bilo službenih objava.

HUP-Zagreb jedna je od najvećih hrvatskih i najveća zagrebačka hotelijersko-ugostiteljska kompanija, a uz Anđelka Leku kao većinskog vlasnika, udjele u vlasništvu, kako je Leko kazao za jedan medij, ima još oko 1.500 dioničara.

Po podacima o deset najvećih dioničara, najveći udjel od 58,5 posto drži tvrtka Expertus, što slijede skrbnički računi kod dvije banake s po 10,2 odnosno 5,3 posto dionica.

Prema financijskom izvješću te kompanije s Burze, prvu polovicu ove godine završili su s nešto malo više od 19 milijuna kuna dobiti, što je za oko 400-njak tisuća kuna manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Ukupni prihodi od 165 milijuna kuna su za oko deset milijuna kuna viši nego lani, dok su ukupni rashodi također porasli za oko deset milijuna kuna, na 140 milijuna kuna.

You may also like

0 comments