Huawei: Amerikanci su nas podcijenili

Poruka
Huaweijev Ren Zhengfei smatra da potez američkog predsjednika neće usporiti isporuku i razvoj 5G infrastrukture.

Osnivač Huaweija Ren Zhengfei komentirao je nedavni udar koji je američka vlada izvršila nad kompaijom te joj onemogućila suradnju sa američkim kompanijama poput Googlea i Qualcomma. Tijekom nedavne presice održane u Huaweijevom sjedištu u Shenzhenzu, Ren je naglasio da 90 dana produljene suradnje sa američkim firmama koje im je pružila američka vlada neće prouzročiti nikakvu promjenu Huaweijevih planova, s obzirom da se kompanija za cijelu krizu već pripremila, prenosi tportal.

“U kritičnom trenutku poput ovog zahvaljujem američkim kompanijama koje su doprinjele Huaweijevom razvoju i pokazale svoje suosjećanje. Koliko mi je poznato, američke komapnije već neko vrijeme pokušavaju uvjeriti vladu da im dozvoli suradnju s nama. Iskreno, njihovi čipovi su nam oduvijek bili važni i u ovom bi trenu potcjenjivanje njihove korisnosti i doprinosa našoj kompaniji bilo uskoumno”, komentirao je Zhengfei.

Prema Reutersu, Ren navodi da blokada trgovine neće utjecati na isporuku 5G-a te da ne očekuje da će itko uspjeti doseći razinu Huaweijeve tehnologije u idućih dvije ili tri godine. Također je dodao da ‘vlada SAD-a podcjenjuje Huawei’.

Podsjetimo, Google je ove nedjelje povukao Huaweijevu licencu za Android uslijed izravne naredbe Trumpove administracije, dok su kompanije poput Intela i Qualcomma navodno dobile navod po kojem ne smiju nastaviti suradnju s kineskim tehnološkim divom.

You may also like