HSU demantirao sudjelovanje u preslagivanju vlasti

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja neće sudjelovati u stvaranju vladajuće većine niti ima namjeru svojim glasom osigurati većinu premijeru Andreju Plenkoviću za izglasavanje povjerenja novim ministrima ako do glasovanja dođe u Saboru, priopćeno je iz Hrvatske stranke umirovljenika.

Priopćenjem su se oglasili u povodu, kako su naveli, tendencioznih medijskih napisa pojedinih medija o potpori Silvana Hrelje formiranju vladajuće većine.

Hrvatska stranka umirovljenika nije spremna na neviđeno podržati formiranje vladajuće većine za koju nije jasno tko je čini i koji joj je program, kako tendenciozno sugerira naslov u jednim dnevnim novinama. Zakonski prijedlozi koji imaju za cilj rješavanje nekog od brojnih problema u mirovinskom sustavu mogu dobiti potporu Hrvatske stranke umirovljenika jer smo jedini istinski predstavnik umirovljeničkih interesa u Saboru i cilj nam je bolji materijalni status umirovljenika, stoji u priopćenju HSU-a.

Dalje se navodi da predsjednik HSU-a Silvano Hrelja smatra da novi izbori neće bitno izmijeniti raspored snaga u Saboru, no njegov glas u parlamentu sigurno neće odlučivati o tome ide li Hrvatska na nove izbore ili ne, kako je zlonamjerno interpretirana njegova izjava u jednom mediju.

Inače, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja je za današnji Jutarnji list rekao da je iz HDZ-a “dobio signale za razgovor”. Istaknuo je kako predstavlja biračko tijelo “koje nema previše vremena za čekanje” i da nema problem s tim da podrži Vladu koja će zauzvrat riješiti određene probleme umirovljenika, dopunsko zdravstveno, mirovinska pitanja i pitanja socijale.

You may also like

0 comments