Home Politika HSS napustilo tek 50-ak članova

HSS napustilo tek 50-ak članova

by Marijan Opacak

Hrvatsku seljačku stranku u Koprivničko-križevačkoj županiji napustilo je 50-ak članova, a po riječima predsjednika Županijske organizacije HSS-a u Koprivničko-križevačkoj županiji i HSS-ovog saborskog zastupnika Mladena Mađera, stranci pristižu novi članovi ili se aktiviraju oni koje su dojučerašnji čelnici Branko Hrg i Darko Koren marginalizirali.  

Njegovu tvrdnju da izlazak Darka Korena i još nekih članova iz HSS-a te njihovo osnivanje Mreže nezavisnih lista nije oslabilo HSS na konferenciji za novinare u utorak u Koprivnici potvrdio je i predsjednik koprivničkog HSS-a Ivan Pal.

“Na prostoru županije imamo otprilike tri tisuće članova. Izlaskom Darka Korena iz stranke, istupnicu je potpisalo još 50-ak članova, a u samoj Koprivnici tek njih 15. To nije zabrinjavajuća brojka, jer smo, u međuvremenu, dobili i neke nove članove”, rekao je Pal.

Iz HSS-a napominju da će imati tri kandidata za župana Koprivničko-križevačke županije.

“To je načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, načelnik općine Molve Zdravko Ivančan i načelnik Novog Virja Branko Mesarov”, rekao je.

Ustvrdio je da je HSS još uvijek najjača stranka u toj županiji i da je kao takvu treba uvažavati.

“Mi svog kandidata za župana imamo, ali otvoreni smo i za druge kombinacije. Tek ćemo ući u pregovore s potencijalnim koalicijskim partnerima i po njihovu okončanju ćemo znati u kojem sastavu ćemo osvajati županijsku vlast”, naglasio je Mađer te dodao kako će na lokalnim izborima gradske i općinske organizacije imati autonomnost pri odlučivanju s kime sklopiti koalicijski sporazum.

Prije nego što je progovorio o planovima za predstojeće izbore, Mađer se obračunao s donedavnim stranačkim kolegom Brankom Hrgom kojeg je nazvao “velikim vođom”.

“U prethodnom sazivu, osigurao je samo jedno saborsko mjesto HSS-u. To mu je bilo dovoljno da se uhljebi. Drugi značajan potez velikog vođe jest bio taj da je na unutarstranačkim izborima za predsjednika HSS-a ispao već u prvom krugu. Treća stvar, osigurao si je ulazak u ovaj saziv Sabora na listi druge stranke”, rekao je Mađer te ustvrdio da HSS-u, unatoč stranačkim previranjima, koja su, tvrdi, okončana, raste rejting u društvu.

(Agencije)

Related Posts