Home Hrvatska HSS izlazi iz koalicije; GONG pozvao Sabor na samoraspuštanje

HSS izlazi iz koalicije; GONG pozvao Sabor na samoraspuštanje

by Agencije

Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke (HSS) u subotu je u Molvama jednoglasno odlučilo da će Glavnom odboru stranke predložiti da sve postojeće političke sporazume, uključujući onaj s Domoljubnom koalicijom, zbog nepoštivanja dogovorenih programskih sadržaja stavi izvan snage, doznaje se u subotu u HSS-u.   

Istodobno se pozivaju dosadašnji koalicijski partneri iz Domoljubne koalicije na redefiniranje odnosa kako bi se pristupilo pregovorima oko eventualnog novog sporazuma. U Molvama je održano Predsjedništvo stranke, a u tijeku je sjednica Glavnog odbora nakon koje će predsjednik HSS-a Krešo Beljak izvijestiti javnost o tome je li usvojen prijedlog o izlasku iz Domoljubne koalicije. HSS u Hrvatskom saboru ima dva zastupnika: Branka Hrga i Davora Vlaovića.

GONG od svih saborskih zastupnika traži preuzimanje političke odgovornosti činom samoraspuštanja Hrvatskog sabora već u ponedjeljak, a od Predsjednice Republike da izvanredne parlamentarne izbore raspiše najkasnije za 17. srpnja.

Svaki pokušaj preslagivanja vladajuće većine samo će produljiti agoniju i politički kaos, a svi oni koji misle da se izbori mogu odgađati za jesen, moraju shvatiti da Hrvatska nema vremena za ljetovanje, poručio je u današnjem priopćenju GONG. Stranke imaju odgovornost građanima u kratkoj kampanji predstaviti programe, ciljeve i proračunske projekcije i prepustiti im da na izborima daju političku ocjenu njihovog dosadašnjeg djelovanja. Samoraspuštanje Sabora i raspisivanje izbora bez odgode GONG smatra najučinkovitijim i najpravednijim načinom rješavanja političke krize.

Related Posts