Home Politika HSS dogovorio koaliciju s HDZ-om i HSLS-om u Bjelovaru

HSS dogovorio koaliciju s HDZ-om i HSLS-om u Bjelovaru

by Marijan Opacak

Hrvatska seljačka stranka (HSS) će u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na lokalne izbore u svibnju ići u koaliciji s HDZ-om i HSLS-om, priopćeno je iz županijske organizacije HDZ-a.

“Bjelovarsko-bilogorska županija s potencijalima koje ima može i treba puno bolje. S tim uvjerenjem i jasnom vizijom kako to postići, Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske socijalno liberalne stranke odlučile su uspostaviti partnerski odnos i zajednički nastupiti na predstojećim lokalnim izborima. Koalicijski odnos definiran je “Nacrtom sporazuma o predizbornoj i poslijeizbornoj suradnji na formiranju zajedničke vlasti u BBŽ” koji je danas u Hercegovcu i službeno potpisan”, pie u priopćenju.

Prema potpisanom sporazumu Hrvatska demokratska zajednica dat će kandidata za župana, dok će HSS i HSLS dati kandidate za njegove zamjenike. Kako je u četvrtak navečer na svoj sjednici odlučio Županijski odbor HDZ BBŽ, kandidat za župana bit će Miro Totgergeli.

Ovim sporazumom, kako su istakli njegovi potpisnici, otvara se mogućnost bliže suradnje i udruživanja snaga u općinama i gradovima, no o tome tek slijede konkretni razgovori.

Podsjetimo, HSS je na parlamentarne izbre u 2016. išao u s SDP-om u sklopu Kukuriku koalicije, a predsjednik te stranke, Krešo Beljak, i dalje tvrdi da je HSS opozicija.

(N1)

Related Posts