Home Hrvatska HSS dao potpise Plenkoviću za sastavljanje vlade

HSS dao potpise Plenkoviću za sastavljanje vlade

by Agencije

Svih petero izabranih saborskih zastupnika HSS-a na čelu s predsjednikom stranke Krešom Beljakom dalo je potpise potpore čelniku HDZ-a Andreju Plenkoviću kao budućem mandataru za sastavljanje nove vlade, doznaje se u srijedu u Tajništvu HSS-a.

Izabrani HSS-ovi zastupnici su Krešo Beljak, Stjepan Kožić, Željko Lenart, Ana-Marija Petin i Davor Vlaović. Oni su potpise potpore Plenkoviću dali sukladno odluci Predsjedništva stranke od 20. rujna.

Predsjednik stranke Krešo Beljak tada je iznenadio javnost izjavom nakon sjednice Predsjedništva koje je odlučilo da HSS, koji je na nedavne prijevremene parlamentarne izbore izašao u sastavu Narodne koalicije predvođene SDP-om, daje potporu čelniku HDZ-a Plenkoviću da sastavi vladu. “Ne tražimo fotelje, ali dobit će našu potporu. Dat ćemo podršku Plenkovićevoj vladi svojim potpisima i rok od 100 dana u kojim ga nećemo dirati, a onda idemo u opoziciju”, poručio je tada Beljak.

Takav Beljakov potez osudili su njegovi donedavni partneri iz Narodne koalicije SDP, HNS i HSU, prozivajući ga da je izdao birače.

Related Posts