Hrvatski telekom otvorio punionicu električnih vozila

Hrvatski telekom (HT) otvorio je u Zračnoj luci Split prvu u nizu od pet svojih novih punionica za električna vozila na području Splitsko-dalmatinske županije, priopćeno je u petak iz HT-a. Osim Zračne luke, HT-ove punionice otvaraju se u sklopu Hotela Park, Hotela Cornaro, City Centra One Split te Aparthotela Miramare u Makarskoj.

HT, u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom i projektnim partnerima, svim korisnicima električnih vozila omogućava besplatan pristup punionicama na području Splitsko-dalmatinske županije do 1. ožujka 2016. godine, kaže se u priopćenju. Ujedno se izvještava da je pregled lokacija punionica, kao i detaljne informacije o njihovom korištenju, dostupan na portalu za pretraživanje punionica, na adresi www.puni.hr.

HT je dosad s partnerima otvorio devet punionica u Rijeci, Kaštel Štafiliću, Splitu i Makarskoj u sklopu projekta e-mobility te omogućava aktivan pristup prema 25 javno dostupnih punionica u 10 hrvatskih gradova, kaže se u priopćenju. “Na ovaj način promičemo eMobilnost i izgradnju javne infrastrukture punionica za e-vozila čime želimo povezati cijelu županiju, a kroz e-platformu priključiti se europskoj mreži punionica”, kaže župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja.

“Osim otvorenja punionica u Splitu, intenzivno radimo na razvoju mreže punionica i kompletnog eko-sustava e-mobilnosti. Pritom surađujemo s međunarodnim partnerima, privatnim investitorima, ali i predstavnicima jedinica lokalne samouprave, u cilju osiguravanja vrhunskog korisničkog iskustva temeljnog na jednostavnom, pouzdanom i zabavnom pristupu javno dostupnoj mreži punionica za električna vozila”, istaknuo je viš

You may also like