Home Politika Hrvatska pošta prije obavljenog posla platila pet milijuna kuna

Hrvatska pošta prije obavljenog posla platila pet milijuna kuna

by Marijan Opacak

Bivša voditeljica odjela za platni promet u Hrvatskoj pošti (HP), Claudia Čović, posvjedočila je na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u da je Pošta, unatoč njenom protivljenju, platila čak pet milijuna kuna za marketinške usluge agenciji Fimi media preko koje se u Sanaderovo vrijeme navodno punio HDZ-ov crni fond.

Svjedokinja je ispričala da je u kolovozu 2007. do nje došla faktura od pet milijuna kuna za marketinške usluge Fimi mediji koje nije htjela platiti jer se za taj novac, kako je rekla, mogao snimiti “srednji igrani film”. No, tadašnji direktro Robert Jukić ustrajao je da se račun plati i prije obavljenog posla, kazala je Čović.

Kao svjedok obrane na sudu je ispitan i predsjednik uprave Končara Darinko Bago koji je kazao da njegova tvrtka nikada nije surađivala s marketinškom agencijom po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici. Kazao je i da nije bio na sastanku u Vladi na kojemu je, prema tvrdnjama tužiteljstva, Sanader čelnicima javnih tvrtki sugerirao suradnju s Fimi medijom.

Suđenje se nastavlja u srijedu kada bi trebali svjedočiti Dabiša Bučanac i Damir Kezele.

Uz bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a i njegovu bivšu stranku na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišića, vlasnica Fimi medie Nevenka Jurak, bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje “crnog stranačkog fonda” preko marketinške agencije Fimi media.

(Agencije)

Related Posts