HRT istražuje moguće trgovanje gostovanjima u aferi Grizli

Hrvatska radiotelevizija (HRT) imenovala je u petak tročlano povjerenstvo koje će utvrditi sve okolnosti i odgovornosti povezane sa slučajem agencije Grizli komunikacije, izvijestili su s javne radiotelevizije.

Kako se ističe u priopćenju HRT-a, odluka o tome donesena je nakon što je u medijima objavljen ugovor agencije Grizli komunikacije u kojemu se, među ostalim, spominje emisija ‘Otvoreno’ Hrvatske televizije te se navode teme i konkretni gosti koji bi temeljem toga ugovora u emisiji trebali govoriti.

S Hrvatske radiotelevizije ističu da teme spomenute u ugovoru agencije Grizli komunikacije nikad nisu bile zastupljene u emisiji ‘Otvoreno’ te ističu kako , novinari i urednici Hrvatske radiotelevizije ‘znaju da se pri odabiru tema i gostiju uvijek trebaju voditi isključivo javnim interesom’ i uz poštivanje najviših profesionalnih i etičkih standarda.

‘Kako bi se otklonila svaka sumnja da se na takav način možda nije postupalo u pripremi i realizaciji emisije ‘Otvoreno’ od svih su urednika zatražena pismena očitovanja. Članovi danas imenovanoga povjerenstva utvrdit će i sve ostale okolnosti te analizirati teme i zastupljenost predstavnika svih političkih stranaka u emisiji ‘Otvoreno’ u razdoblju od 28. siječnja do 2. lipnja 2016.’

U priopćenju HRT navodi se kako će se time i utvrditi je li na bilo koji način narušena ravnoteža pri odabiru gostiju u emisiji ‘Otvoreno’ u razdoblju od uspostavljanja sadašnje Vlade do danas, te da će ‘ u cilju potpunoga informiranja korisnika Hrvatske radiotelevizije i svih građana nalaz povjerenstva biti javno objavljen’.

Mediji su u četvrtak objavili da su u posjedu ugovora između Grizli komunikacija s austrijskim Braunsberger Holdingom za PR usluge vezano za njihov spor s austrijskom tvrkom Focus Invest oko trgovačkog centra West Gate kod Zagreba. Ističu kako je u ugovoru navedeno da će Grizli otvoriti tu temu preko nekih portala, ponuditi je Večernjem ili Jutarnjem listu, te otvoriti temu i u TV emisiji poput HTV-ovog ‘Otvorenog’. Tvrde i da u ugovoru stoji kako bi u takvoj emisiji sudjelovali neki Mostovi članovi Vlade i državni dužnosnici, te da Grizli može povezati Braunsberger s ključnim Mostovim ministrima. PR agencija Grizli u kampanji je zastupala Most nezavisnih lista.

You may also like