Home Europska unija Hrstić: Smije li premijer biti onaj tko je štitio egzekutore?

Hrstić: Smije li premijer biti onaj tko je štitio egzekutore?

by Energypress.net

Urednik, novinar i politički analitičar Ivan Hrstić komentirao je na društvenim mrežama presudu u Münchenu.

Fb status prenosimo u cijelosti.

“Sud u Münchenu donio je očekivanu presudu Perkoviću i Mustaču, no time je presudio i SDP-SKH i Zoranu Milanoviću.

Već neko vrijeme upozoravam da bi osuđujuća presuda trebala biti shvaćena kao konačan dokaz da je Milanović prije tri godine uvođenjem lex Perković i boreći se svim mogućim sredstvima protiv izručenja Perkovića i Mustača zapravo štitio udbine ubojice, a to bi u svakoj normalnoj državi trebalo značiti u najmanju ruku da nikad više ne smije dobiti šansu postati hrvatski premijer.

Prepozna li hrvatska javnost ove političke činjenice na ispravan način, njegova pozicija nositelja SDP-ove liste cijeloj njegovoj koaliciji postaje mlinski kamen oko vrata.

Zoran Milanović ovim je nepovratno kontaminiran, a njegove izjave da je šokiran time što se pokazalo da su udbaški egzekutori bili među osnivačima HDZ-a zapravo su očekivani prozirni pokušaj preusmjeravanja pažnje – ali zapravo se između redaka krije priznanje: on time priznaje da je prije tri godine on sam stao u zaštitu udbaških egzekutora, kako ih sam naziva. Sud u Münchenu usred predizborne kampanje Andreju Plenkoviću u ruke stavio moćno oružje.

Pitanje je samo hoće li ga on htjeti prikladno i do kraja upotrijebiti. Ne znam hoće li ga Plenković postaviti, ali u hrvatskoj javnosti ne bi trebalo biti nikakve dvojbe oko odgovora na pitanje: Smije li hrvatski premijer ponovno postati onaj koji je štitio udbaške egzekutore?”, napisao je Hrstić na Facebooku.

Related Posts