HRID: Niktko nas nije pitao kad je Petrov potpisivao izjavu

Iz političke stranke Hrid u četvrtak je demantirana izjava čelnika Mosta Bože Petrova da su svi kandidati platforme Most bili suglasni s njegovom odlukom o potpisivanju izjave kod javnog bilježnika da neće koalirati s SDP-om i HDZ-om.

Postoji pisana korespodencija u kojoj su pojedini članovi udruge Hrid i kandidati prve izborne jedinice izrazili svoje neslaganje s potpisivanjem sporne izjave, ali iz poštivanja prema velikom broju ljudi koji su u toj korespodenciji, ona neće biti javna, stoji u priopćenju Hridi. “Nisam sudjelovala ni na koji način u donošenju odluke o potpisivanju kod javnog bilježnika. O tome se nikad nije glasovalo niti preda mnom prethodno raspravljalo. Stalno govorim da su se bitne odluke donosile među nekolicinom. Iz tog razloga nisam bila prisutna na potpisivanju toga dana na Trgu bana Jelačića”, izjavila je potpredsjednica Hridi i izabrana saborska zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović.

Na izjavu Bože Petrova reagirala je i potpredsjednica Hridi i saborska zastupnica Gordana Rusak koja ističe da s njim nije vodila nikakve razgovore oko suglasnosti za potpisivanje izjave. “Kao druga na listi u prvoj izbornoj jedinici o izjavi sam saznala neposredno pred njeno potpisivanje, i to iz medija. Nikakve razgovore i dogovore oko suglasnosti za njeno potpisivanje nisam vodila s gospodinom Petrovim, što bi on i sam zasigurno potvrdio”, poručila je Rusak.

Kaže kako nije smatrala da je takav razgovor potreban jer jer je to smatrala njegovom osobnom izjavom, i to na temelju “neizmjernog povjerenja prema gospodinu Petrovu za kojeg sam bila uvjerena da ništa ne bi učinio u moje ili u ime bilo kojeg drugog kandidata liste bez predhodnog dogovora i suglasnosti”. Iz Hridi poručuju i kako sadržaj izjave ne definira jasno značenje Mosta nezavisnih lista, političke stranke koja je zajedno s nekoliko drugih političkih stranaka i udruga te nezavisnih kandidata činila platformu Most.

Izabrani saborski zastupnici Hridi od samih se početaka zalažu za dijalog i raspravu oko svake odluke, za jasna pravila i način donošenja odluka određen statutom. I u ovom se slučaju, nažalost, nisu poštivali demokratični procesi unutar neke stranke, liste, platforme. O tome sigurno mogu posvjedočiti i drugi zastupnici s poličke platforme Most, navodi se u priopćenju.

You may also like