Hrg odgovorio Matiću: Politici na pristupam trgovački

Predsjednik HSS-a Branko Hrg gostujući u Studiju 4 rekao je kako očekuje da će njegova stranka u Saboru imati od tri do četiri zastupnika.

Jedan imamo u izravnom prolazu i tražimo dva do tri zamjenska. Mislim da smo to zaslužili. Za razliku od mojih neistomišljenika, politici pristupam na politički, a ne na trgovački način, izjavio je Hrg. Smatra da bi isto toliki udio odgovornosti trebali preuzeti i u izvršnim funkcijama.

Zadovoljan je tijekom pregovora. Tražit će oko 6,6 posto od svih političkih funkcija koje će pripasti Domoljubnoj koaliciji. Ima tu jako puno posla i vjerujem da ćemo biti pozicionirani sukladno svom izbornom rezultatu, istaknuo je Hrg.

Prema njegovim riječima zainteresirani su za sudjelovanje u radu ministarstava poljoprivrede, zaštite okoliša, obrta i poduzetništva, uprave… Imamo planove za selo i poljoprivredu. Hrg je rekao da će predložiti oko 30 stručnih kandidata za dužnost ministra ili njihovih zamjenika i pomoćnika. Potvrdio je da neće biti potpredsjednik vlade te da ostaje zastupnik u Saboru.

You may also like

0 comments