Horvat: Pusić ustupila franšizu Vrdoljaku glede rasipanja javnog novca

Povodom uvjetnog mišljenja državne revizije u Ministarstvu gospodarstva, oglasio je Darko Horva, tehnički ministar malog i srednjeg poduzetništva. Objavu donosimo u cijelosti.

“Nakon što je otkrila rasipanje državnog novca kod bivše ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, Državna revizija je u sličnim aktivnostima otkila i njenog nasljednika na čelu HNS-a, Ivana Vrdoljaka. Vjerojatno najlošiji ministar gospodarstva u hrvatskoj povijesti za savjetovanje oko sporenja Vlade RH I MOL-a oko INA-e davao je po 2.280 proračunskih kuna za sat konzultantskih angažmana ili ukupno 3,7 milijuna kuna za 26 odabranih sretnika.

Upravo je Vrdoljak, kao što sam više puta upozoravao, lošim pregovarajućim pozicijama od strateškog partnera kojeg su odabrali njegovi koalicijski partneri iz SDP-a, MOL-a pretvorio u “partnera” u arbitražnom sporu koji hrvatska porezne obveznike do sada košta gotovo 100 milijuna. Dakle, ne samo što je bio loš ministar i što je ugrozio nacionalne interese u INA-i, koja je po prvi puta u posljednjih 10 godina, u poslovnoj 2015. godini, zabilježila velike gubitke u svom poslovanju, u pregovorima s mađarskim MOL-om za vrijeme svog mandata nije uspio konsolidirati poslovanje INA-e, pokrenuti ugovorima definirane investicije, a niti povećati rezerve ugljikovodika na osnovu kojih se definira vrijednost kompanija kao što je INA. Uz sve to ni upravljačka prava sukladno participaciji u vlasništvu, kako je to predviđeno hrvatskim zakonodavstvom, nisu u rukama INA-e.

Sve to dovoljno govori o HNS-u i radu njihovih čelnika za dobrobit Domovine. Srećom, izbori su pred nama i građani će još jednom potvrditi da rasipnike državnog novca treba poslati u oporbu i(li) političku mirovinu”, napisao je na svom Facebook profilu.

You may also like

0 comments