Horvat: Premijer se ne miješa u proces nagodbe

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u utorak kako se premijer Andrej Plenković ne miješa i ne utječe na proces nagodbe u Agrokoru.
Add content here”Premijer se ne miješa i ne utječe na proces nagodbe. Proces nagodbe i dalje vodi izvanredni povjerenik sa svojom zamjenicom i tako će i ostati”, rekao je Horvat kojega su novinari nakon sastanka u Banskim dvorima upitali kako komentira kritike prema kojima se premijer Plenković ne bi trebao sastajati s ključnim vjerovnicima Agrokora.

Po Horvatovim riječima, svi dionici nagodbe u Agrokoru “koji su željeli i poslali zahtjeve da se sastanu bilo s ministrima ili premijerom u smislu protoka informacija i informiranosti ti su se sastanci u ovih nekoliko dana i dogodili”.

Premijer Plenković danas se u Banskim dvorima sastao s prvim zamjenikom predsjednika Uprave Sberbanka Maksimom Poletaevim, a krajem prošlog tjedna se sastao i s predstavnicima Adris grupe.

Ministar Horvat je i jučer, upitan za sastanak premijera s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem krajem prošlog tjedna, izjavio kako ne misli da je taj razgovor miješanje u dogovore oko nagodbe u Agrokoru, za koju vjeruje da će biti sklopljena do datuma definiranog zakonom o izvanrednoj upravi.

“Ja to ne gledam kako bilo kakvo ‘umiješavanje’ u bilo kakve razgovore i dogovore(…). Nama kao politici zakon daje vrlo, vrlo skromne mogućnosti bilo kakve intervencije. U ovom trenutku nagodbu i proces razgovora i pregovora vodi izvanredna uprava i siguran sam da ćemo imati nagodbu upravo do dana koji je definiran zakonskim okvirom”, rekao je jučer Horvat.

Prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev nakon današnjeg je sastanka s premijerom Plenkovićem izjavio da su sastanak tražili kako bi razgovarali o poziciji Sberbanka u pregovorima o nagodbi za Agrokor.

“Jako smo blizu postizanja kompromisa oko nagodbe, razgovori su bili vrlo produktivni i razumjeli smo jedni druge”, rekao je Poletaev novinarima nakon sastanka u Banskim dvorima, nakon kojega je otišao i u Predsjedničke dvore gdje je razgovarao s predsjednicom države Kolindom Grabar-Kitarović.

You may also like

0 comments