HOK zadovoljan poslovanjem u 2015. godini

Skupština Hrvatske obrtničke komore (HOK) u petak je prihvatila godišnje financijsko izvješće za 2015. u kojoj je Komora je poslovanje završila s viškom prihoda nad rashodima u iznosu od 1,76 milijuna kuna. Naime, prihodi su u 2015. iznosili 15,9 milijuna kuna, a rashodi 14,23 milijuna kuna, izvijestili su iz HOK-a.

Na sjednici je prisustvovao i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je pohvalio pozitivno poslovanje HOK-a. Naglasio je da se očekuje donošenje državnog proračuna, u kojem će se vidjeti što Vlada namjerava raditi, s naglaskom na uštedama, a uzimajući u obzir korektivne mjere koje od Hrvatske zahtijeva Europska komisija. Što se tiče proračuna Ministarstva poduzetništva i obrta, rekao je da će naglasak biti na povlačenju sredstava iz EU fondova, pri čemu će se nastojati olakšati poduzetnicima i maksimalno pojednostaviti procedure za dobivanje sredstava.

Na sjednici je prihvaćeno izvješće o radu HOK-a za 2015. godinu. Proteklu godinu, kako se navodi, obilježili su izbori za tijela jedinstvenog komorskog sustava, a uoči parlamentarnih izbora komora je objavila šest glavnih zahtjeva budućoj vlasti. U zakonodavnom dijelu radilo se na izmjenama Zakona o pogrebničkoj djelatnosti i Zakona o dimnjačarstvu. Komora je sudjelovala u europskim projektima iz programa Erasmus +, razvijala je suradnju s partnerskim komorama i institucijama u zemlji i inozemstvu te lobirala za interese obrtništva putem Europskog gospodarsko-socijalnog odbora. Skupština je imenovala Nikolinu Kružić Lončarić, vlasnicu Knjigovodstvenog servisa Numero iz Karlovca za članicu Nadzornog odbora HOK-a, budući da je dosadašnja članica Vlasta Janeš odjavila obrt zbog odlaska u mirovinu.

You may also like

0 comments