Hoće li se Martina Dalić vratiti u Vladu?

Ako je sve u postupku nastanka lex Agrokora bilo u najboljem redu, zašto je Martina Dalić uopće otišla iz Vlade?
Ako je morala otići zbog percepcije javnosti, je li promocija knjige dok u publici sjedi premijer i brojni ministri pokazatelj da je zrak čist i da je dobrodošla natrag u Vladu?

Premijerov citat na početku knjige i premijer osobno u prvom redu na promociji. Reklo bi se da između Martine Dalić i Andreja Plenkovića nakon svega nema zle krvi. Slijedi li poziv nekadašnjoj ministrici da se vrati u Vladu?

Onaj kojeg je bivša kolegica otvoreno napala, Goran Marić, prezauzet je za knjigu. “Nisam čitao knjigu, ne stignem, neću ni imati vremena. O povratku u Vladu ne mislim ništa, proučio je Goran Marić.

Njezin nasljednik na mjestu ministra gospodarstva Darko Horvat pak smatra da je dobrodošla natrag: “Dalić sigurno ima mjesta u novoj Vladi”. Jedini odgovoran za odlazak Martine Dalić je Andrej Plenković, smatra koalicijski partner Darinko Kosor i protivi se povratku. Nakon svega što je izašlo u javnost, glavno pitanje nije je li Agrokor uspješno spašen, nego što se sve putem skrivalo i zašto.

Mladen Vedriš, jedan od govornika na promociji knjige Martinde Dalić, ekonomist i bivši potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo, baš kao i Martina Dalić, u susretu Ramljaka s predstavnicima fonda Knighthead ne vidi problem.

Za Martinu Dalić je prije dva dana pitanje povratka bilo hipotetsko pitanje. Konkretniji je njezin dugogodišnji prijatelj i ekonomski analitičar Velimir Šonje: “Ne vidim to u ovom trenutku, a što će biti nakon nekih novih izbora tko zna”.

A upravo će na nekim novim izborima građani staviti cijenu na transparentnost i pokazati jesu li HDZ-u ili njoj osobno zamjerili tajnovitost, piše N1.

You may also like

0 comments