Hoće li SAD podržati Gadafijeva generala?

Saudija i Egipat inzistiraju
Prema ruskim vojnim izvorima iz Sirije, ruski vojni zrakoplovi nastavljaju aktivno djelovati na kontaktnim linijama između vladinih jedinica i militanata ilegalnih terorističkih skupina.

Ruske oružane snage gađaju islamistička uporišta u područjima južnog dijela Idliba, dok u međuvremenu na sjeverozapadu pokrajine traju oružani sukobi između sirijske vojske i islamističkih militanata u području planine Kabani.

Saudijski i egipatski čelnici uvjerili su američkog predsjednika Donalda Trumpa da promijeni politiku Washingtona u Libiji, navodeći svoje izvore je izvijestio The Wall Street Journal. “Početkom travnja su prijestolonasljednik Saudijske Arabije Mohammed bin Salman i egipatski predsjednik Abdel Fattah al-Sisi pozvali su Trumpa da podrži generala Kalifu Haftara, čije snage pokušavaju zauzeti libijsku prijestolnicu Tripoli”, piše WSJ.

U travnju je objavljeno da je Trump telefonom razgovarao sa zapovjednikom Libijske narodne armije, generalom Kalifom Haftarom i navodno ga podržao u njegovoj antiterorističkoj kampanji u zemlji.

You may also like

0 comments