Hoće li Kušćević napustiti vladu?

Jutarnji list
Pozicija ministra uprave Lovre Kuščevića postala je apsolutno neodrživa, piše u ponedjeljak Jutarnji list, pozivajući se na neimenovani visoki izvor iz HDZ-a, čiji je Kuščević član.

“Potpuno se slažem s jučerašnjom porukom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović da Kuščević iz moralnih razloga mora napustiti Vladu. Ako on ima obraz kao đon ili mu nedostaje pameti da sam da ostavku, onda ga premijer Andrej Plenković mora izbaciti iz Vlade”, rekao je za Jutarnji list visoki izvor iz HDZ-a.

Dnevnik podsjeća da je potpredsjednik HNS-a i Vlade, ministar Predrag Štromar, u nedjelju poručio da ta stranka traži hitan sastanak s premijerom na kojem će od Plenkovića zatražiti smjenu ministra Kuščevića. HNS tu odluku donio na subotnjoj sjednici stranačkog predsjedništva jer je iz svega što je objavljeno u javnosti,po Štromarovim riječima, jasno da je Kuščević kao načelnik Općine Nerežišća najvjerojatnije koristio politički utjecaj radi osobne koristi te da je to njima u HNS-u neprihvatljivo.

U HNS-u očito procjenjuju da su Kuščevićevi dani na ministarskoj poziciji ionako odbrojani jer i mnogi u HDZ-u smatraju da su njegove afere postale prevelik uteg stranci i Vladi, navodi dnevnik.

Iz Vlade nastoje spustiti na zemlju HNS-ov zvučni zahtjev za Kuščevićevom smjenom; Jutarnjem listu su poručili da će se sastanak vladajuće koalicije održati, ali ne hitan, nego redovan te da Štromarova poruka za njih nije ništa novo ni spektakularno. To je potvrdio i Plenković sinoć u Bruxellesu izjavivši kako će se sastati s koalicijskim partnerima, piše Jutarnji list.

Premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa je komentirao zahtjev koalicijskog partnera HNS-a za smjenom ministra uprave Lovre Kuščevića.

“Sastat ću se s koalicijskim partnerima, ako nešto organski ne podnosim to su ultimatumi, to sa mnom neće letiti ni oko ovih tema ni oko domaćih”, kratko je komentirao zahtjev koalicijskog partnera uoči summita Europskog vijeća u Bruxellesu.

You may also like