Hoće li HNS podržati restrukturiranje Uljanika

Štromar poručio
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar (HNS) izjavio je u petak kako HNS može podržati samo gospodarski opravdano rješenje za Uljanik grupu.

Na pitanje novinara je li HNS spreman sudjelovati dođe li do toga da država treba pokriti Uljanikove dugove od 1,1 milijarde eura, Štromar je nakon sjednice Vlade odgovorio kako treba jako dobro razmisliti o tome te analizirati i vidjeti hoće li “svaka kuna koja se uloži dati koju kunu više”. Na opasku novinara kako je ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio da takva odluka može biti samo politička i kako nema gospodarskog opravdanja, odgovorio je da “samo gospodarsko opravdanje može biti konkretno i pravično u ovom slučaju”.

Upitan da li da HNS nije za plaćanje 1,1 milijarde eura ako toga opravdanja nema, Štromar je odgovorio da “ako se gospodarski ne opravda ulaganje i jedne jedine kune, mi nismo za to”. Rekao je kako se analize provode i kako je siguran da će odluka biti donesena za koji dan te ocijenio da se “ne može više čekati”.

Koalicijski sastanak o Uljaniku trebao bi se po njegovim riječima održati za koji dan. Ministar Horvat danas je uz ostalo izjavio kako se analizira podatak koji je iznio Tomislav Debeljak iz Brodosplita, prema kojemu dugovi Uljanik grupe iznose 1,1 milijardu eura te da će, odluče li koalicijski partneri sanirati taj dug na teret države, ta odluka biti politička, ali je dodao kako nije za to da država pokriva tuđe dugove i propuste.

Ustvrdio je da minusi nisu od jučer i da su stvarani i prikrivani godinama te da je politička odluka da se to raščisti dobra.

You may also like